Vi er en fullkostbarnehage

Vi byr på sunn, variert og næringsrik mat i et hyggelig sosialt fellesskap. Barn i vår barnehage tilbys 3 måltider for dagen (frokost, lunsj og frukt/ettermiddagsmåltid) i vår felles matsal.

Vårt mål er at barna i Capella skal utvikle matglede og gode helsevaner.

Barn inntar over halvparten av sitt daglige energiinntak i barnehagen. Ved å tilby mat til alle måltider har vi derfor stor innflytelse på barnets totale kosthold og matvaner.  Vi ønsker å legge til rette for at barna skal spise variert, sunt og næringsrikt, og at maten skal gi energi til en aktiv hverdag i barnehagen.

UKESMENY VÅREN 2020:

• Vi snakker om mat og oppmuntrer barna til å smake nye smaker og ”klare selv"
  • Vi har fokus på en bærekraftig utvikling og redusering av matsvinn
  • Vi oppmuntrer barna til å forsyne seg passelig og spise opp maten sin

MAT MED SMAK
Mat med smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia og Capella. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med mat i vår barnehage: http://capella.norlandiabarnehagene.no/Innhold/Side/106614

Mat og måltidsvaner dannes tidlig i livet og har en tendens til å vedvare. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder kan derfor vare livet ut.